IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

24 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
გიტარის ჩაწერა კომპიუტერზე, DAW Cubase-ს მაგალითზე
Andrew
post Sep 3 2010, 11:50 PM
Post #1


შინაური
*****

Group: ფორუმელები
Posts: 1,057
Joined: 20-March 09
Member No.: 159
ჩემს შესახებ: მუსიკა ჩემი პროფესიაა





გამარჯობათ ხალხო!

მოკლედ აგიხსნით როგორ უნდა ჩავწეროთ
Cubase-ში გიტარა და სხვა ინსტრუმენტები
და შევქმნათ პრიმიტიული კომპოზიცია.
პროფი არ ვარ...

რა გვჭირდება [soft]
1) Cubase 5
2) Asio4All
3) რომელიმე დრამ პლაგინი, მე მომწონს Addictive Drums (Link1 & Link2)

ნუ იმათთვის, ვინც არ იცის ვეტყვი რომ Asio4All გვჭირდება იმისათვის რომ შემავციროთ დაგვიანებები ხმაში (მაგალითად როდესაც ვწერთ გიტარას), და პლაგინი არის ასე ვთქვათ პროგრამა, რომლის მეშვეობით ხდება ხმების შექმნა ან ეფექტების დამატება უშუალოდ Cubase-ში, ჩვენს შემთხვევაში დრამების დამატება (ისე Cubase-ს აქვს რამოდენიმე თავისი დრამ პლაგინი, მაგრამ ძალიან ბანძები არიან...)

რა გვჭირდება [hardware]:
გადამყვანი 6.3 ჯეკიდან 3.5-ზე



თუ გაქვთ საშუალება - იყიდეთ აუდიო ინტერფეისი, ანუ გარე საუნდკარტა ასე ვთქვათ (ხელში არ მიჭირავს, ჰეჰე...)


გიტარას ვუერთებთ Line In-ში [ცისფერი]


მივდივართ Volume Control-ში [Run>sndvol32>Enter] და ვხედავთ ამას [დაახლოებით]:


Options>Properties>Mixer Device
აქ უნდა აირჩიოთ რომელიმე Input Device, ანუ ის ნაწილი, სადაც მიკროფონია, Line In-ია და სხვა დევაისებია და დაახლოებით ასეთ რამეს ნახავთ:


იმ ვარიანტში თუ პტიჩკებთან წერია Mute - დააპტიჩკეთ ყველა, Line In-ის გარდა, და თუ წერია Select ან რამე მაგდაგვარი - დააპტიჩკეთ მხოლოდ Line In.


ახლა გვაქვს არჩეული ჩაწერისთვის Line In, და ყველა პროგრამაში ის იქნება აქტიური [მანამდე, სანამ არ ჩავრთავთ Skype-ს, რომელიც ავტომატიურად ირჩევს მიკროფონს]

მივდივართ Cubase-ში...
ზემოთ ვხედავთ Devices>Device Setup>VST Audio System და Asio Driver-ში ვირჩევთ ASIO4ALL და OK.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andrew
post Sep 4 2010, 12:06 AM
Post #2


შინაური
*****

Group: ფორუმელები
Posts: 1,057
Joined: 20-March 09
Member No.: 159
ჩემს შესახებ: მუსიკა ჩემი პროფესიაა



მერე მივდივართ Devices>VST Connections და Input-ში ვაკეთებთ Remove Bus და მერე ვამატებთ ახალს





ნექსთ...

File>New Project>Empty და ვირჩევთ დროებითი ფაილების დირექტორიას [მაგალითად C:\Cubase_Temp]



შეგვიძლია დავამატოთ 3 ტიპის აუდიო ტრეკი, მაგრამ ჩვენ გვჭირდება 2:
1. ჩვეულებრივი აუდიო [გიტარა რომ ჩავწეროთ]
2. ინსტრუმენტალური [ანუ დრამი, ბასი და სხვა]

ვამატებთ აუდიოს და ვუკრავთ გიტარაზე, და თუ ჩანს რომ გვაქვს სიგნალი - ყველაფერი კარგადაა


ვცადოთ და ჩავწეროთ გიტარა. ამისათვის კლავიატურაზე ვკრიფავთ მძიმეს [რომელიც M-ის მარჯვნივ მდებარეობს LOL) და მერე Record+Play...

ჩაწერის მერე უნდა ვნახოთ ჩაწერის ხარისხი, თუ ხმა დაბალია - უნდა დავამატოთ Windows-ის მიქშერში, თუ პირიქით "დისტორშენებულია" - მემგონი გასაგებია...

Go to the top of the page
 
+Quote Post
arresta
post Sep 4 2010, 12:15 AM
Post #3


Proglogue
*****

Group: ფორუმელები
Posts: 3,453
Joined: 2-March 09
Member No.: 84
ჩემს შესახებ: მოყვარული მუსიკოსი



ვა , ენდრიუ , ძაან კარგია , შენ ამის ახსნაზე პასუხისმგებლობა რო აიღე. ბევრს გამოადგება.ყოჩაღ თანამოსახელევ

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andrew
post Sep 4 2010, 12:38 AM
Post #4


შინაური
*****

Group: ფორუმელები
Posts: 1,057
Joined: 20-March 09
Member No.: 159
ჩემს შესახებ: მუსიკა ჩემი პროფესიაა



ახლა კი დავამატოთ დავუშვათ დრამი. ვამატებთ ინსტრუმენტალურ ტრექს და მარცხნივ ვირჩევთ Addictive Drums.




ვხურავთ Addictive Drums-ის ფანჯარას, ზემოთ ვირჩევთ პანქარს და ვქმნით დრამის ტრექს [წინასწარ უნდა ზუმი გავაკეთოთ]



ვხაზავთ პატარა ტრექს და მერე ჩვეულებრივი კურსორით ორჯერ მაგაზე ვაწკაპუნებთ [ან პირდაპირ Enter]. იხსნება Key Editor, სადაც ვწერთ ნოტებს [ან დრამის ჰიტ-ებს].



იტოგში ასეთი პრინციპია, რა... ძალიან ბევრი ფუნქციებია Cubase-ში, ფიზიკურად ვერ დავწერ, ასე რომ თუ ვინმეს შეკითხვები გექნებათ - აქ ვარ.

მადლობა, არრესტ! ხო, ძაან დიდი თემაა, ხვალ დაიწყება კითხვა-პასუხები... happy.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
helloweenboy
post Sep 4 2010, 09:24 AM
Post #5


აქტიური Guitars.GE-ელი
***

Group: ფორუმელები
Posts: 332
Joined: 6-May 10
Member No.: 1,120
ჩემს შესახებ: მუსიკა ჩემი პროფესიაა
ინსტრუმენტი: washburne idol



აუ შენ გენაცვალე მაგარი კაცი ხარ ეს რო ახსენი, რა არ ვიწვალე ბლიად და წესიერად ვერ გავაკეთე ვერაპრით


--------------------
გაააააჭიმე კვაჭახარი...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAGALA
post Sep 4 2010, 12:05 PM
Post #6


Guitars.GE-ელი
**

Group: ფორუმელები
Posts: 92
Joined: 14-July 10
From: Tbilisi
Member No.: 1,207
ჩემს შესახებ: მუსიკა ჩემი პროფესიაა



ჯერ არ წამიკითხავს მარა Andrew!!!!!!!! შენ ხარ იმენა კაცი რა! ძლივს არ ვნახე ნორმალური ახსნა! ძმა ხარ!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Headshota
post Sep 4 2010, 12:17 PM
Post #7


Headshota
****

Group: ფორუმელები
Posts: 455
Joined: 28-February 09
From: Georgia, Tbilisi
Member No.: 75
ინსტრუმენტი: Schecter C-7 FR



საღოლ ანდრო! ერთი რამე მაინტერესებს მე sony acid მიყენია და მაგაზე შეიძლება დრამის პლაგინის დაყენება?


--------------------
[url="http://bakuradze.com"]www.bakuradze.com[/url]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nakash
post Sep 4 2010, 01:36 PM
Post #8


უსათაურო :)
*****

Group: ადმინისტრაცია
Posts: 1,832
Joined: 20-February 09
From: Here
Member No.: 5
ჩემს შესახებ: მსმენელი/ენთუზიასტი
ინსტრუმენტი: Ibanez RG 2550 GK



მაგარია smile.gif


--------------------
მესიზ არ ესიზ!!!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
coo
post Sep 4 2010, 01:40 PM
Post #9


აქტიური Guitars.GE-ელი
***

Group: ფორუმელები
Posts: 393
Joined: 23-February 09
From: tbilisi, Georgia
Member No.: 35



ვაჰ ეს მაგარი საჭირო რაღაცა გიკისრია შენ smile.gif

ყოჩაღ smile.gif


--------------------
http://unsignedhelp.blogspot.com/

http://www.facebook.com/pages/Strauss-Underground/102171369913916

coosblogi.wordpress.com

http://www.facebook.com/AlterVisionMusic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Headshota
post Sep 4 2010, 01:40 PM
Post #10


Headshota
****

Group: ფორუმელები
Posts: 455
Joined: 28-February 09
From: Georgia, Tbilisi
Member No.: 75
ინსტრუმენტი: Schecter C-7 FR



და კიდევ ერთი კითხვა მაქვს, აზიო გიხმარიათ მეშვიდე ვინდოუსში? ჩემთან ატრაკებს რაღაცას


--------------------
[url="http://bakuradze.com"]www.bakuradze.com[/url]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andrew
post Sep 4 2010, 03:28 PM
Post #11


შინაური
*****

Group: ფორუმელები
Posts: 1,057
Joined: 20-March 09
Member No.: 159
ჩემს შესახებ: მუსიკა ჩემი პროფესიაა



დიდი მადლობა ყველას, გამიხარდა რომ მოგეწონათ.

Shot, ეს ვერსია სცადე აბა: Beta Version
ისე 7-ზე არ მიხმარია...

Acid-ზე ვერაფერს გეტყვი, აღარ მახსოვს... მაგრამ თუ VST პლაგინების მხარდაჭერა აქვს - უნდა მუშაობდეს Addictive Drums-იც.



ახლა კი გეტყვით ორ სიტყვას იმაზე, როგორ ჩავწეროთ უკვე დამუშავებული ხმა.

დავუშვათ გვაქვს პროცესორი [ჩემს ვარიანტში BOSS ME-50], რომლის ჩაწერა გვინდა. ამ [და ბევრ სხვა მოდელს] მოდელს აქვს ორი ტიპის OUT სიგნალი:
1. კომბოსათვის ან ჰედისთვის [დიდი კონცერტული გამაძლიერებლებისთვის]
2. მიქშერისთვის ან ნაუშნიკებისთვის ან კომპისთვის



განსხვავება იმაშია, რომ 1 ვარიანტში ხმა ამუშავდება ასე ვთქვათ ნახევრად - მეორე ნაწილი დამუშავების აკეთებს კომბო ან ამპი [ამპი-amplifier-გამაძლიერებელი]. თუ შევაერთებთ ნაუშნიკებს ან კომპს ამ ვარიანტში - ვნახავთ, რომ ხმა ძალიან ჭუჭყიანია, ბევრი მაღალი ტალღებით.




და მეორე ვარიანტში ხმა მუშავდება ბოლომდე, ანუ პროცესორი იღებს ასევე ამპის ფუნქციას და იტოგში გვაქვს ნორმალური, ბალანსირებული ხმა. ზუსტად ეს გვინდა + ეს მეორე OUT-ი არის სტერეო, და ბევრი ეფექტი - delay, reverb, stereo chorus და სხვა უფრო ლამაზი იქნება.

იგივე სიტუაციაა პედლებთან. ბევრ ახალ პედალს აქვს მიქშერისთვის OUT, მაგალითად Digitech-ის პედლებს [არც ისე მომწონს სიმართლე რო გითხრათ].
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andrew
post Sep 4 2010, 03:43 PM
Post #12


შინაური
*****

Group: ფორუმელები
Posts: 1,057
Joined: 20-March 09
Member No.: 159
ჩემს შესახებ: მუსიკა ჩემი პროფესიაა



ხო, კუბეისზე გამახსენდა...
F3 ხსნის მიქშერს, სადაც შეგიძლიათ თითო ინსტრუმენტის ხმის რეგულირება და დამუშავება



თითო კანალთან არის პატარა "e", სადაც ვამატებთ ეფექტებს და კიდევ ბევრ რაღაცას ვაკეთებთ





ეფექტების დამატება შესაძლებელია აქედანაც:

Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAGALA
post Sep 5 2010, 10:39 AM
Post #13


Guitars.GE-ელი
**

Group: ფორუმელები
Posts: 92
Joined: 14-July 10
From: Tbilisi
Member No.: 1,207
ჩემს შესახებ: მუსიკა ჩემი პროფესიაა



Andrew გაიხარე მეგობარო ყველაფერი გამოდის შენი ახსნილის მიხედვით, ახლა მაინტერესებს ასეთი რამ, მე არ მაქვს პროცესპრი და არც პედალი და იმ დაწყევლილი Guitar Rig-ით მიწევს დაკვრა, ხოდა როცა Cubase-ს ვერთავ Guitar Rig-ი ხმას არ იგებს, ანუ რამდენადაც მე ვიცი ორივეს ასიოს მხარდაჭერა სჭირდება და ამიტომ ვერ ირთვება ორივე ერთად, ხოდა შენ ხომ არ იცი Cubase-ეში როგორ უნდა შემოვიყვანო Guitar Rig-ი? ან ვინმე სხვა მ ხო არ იცით?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Headshota
post Sep 5 2010, 11:05 AM
Post #14


Headshota
****

Group: ფორუმელები
Posts: 455
Joined: 28-February 09
From: Georgia, Tbilisi
Member No.: 75
ინსტრუმენტი: Schecter C-7 FR



MAGALA

ერთად ორივეს ვერ გამოიყენებ


--------------------
[url="http://bakuradze.com"]www.bakuradze.com[/url]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andrew
post Sep 5 2010, 12:21 PM
Post #15


შინაური
*****

Group: ფორუმელები
Posts: 1,057
Joined: 20-March 09
Member No.: 159
ჩემს შესახებ: მუსიკა ჩემი პროფესიაა



როგორც Guitar Rig-ს, ასევე IK Multimedia-ს ნებისმიერ პროდუკტს [Amplitube] აქვს VST პლაგინი, ანუ რო ინსტალირებ ამ პროგებს უნდა დააპტიჩკო VST და RTAS პლაგინების ინსტალირება.


და ცალკე რიგის ჩართვა არ გინდა, იმას რთავ კუბეისიდან:
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nodar_fcb
post Sep 5 2010, 12:28 PM
Post #16


შინაური
*****

Group: ფორუმელები
Posts: 1,281
Joined: 25-February 09
Member No.: 56
ჩემს შესახებ: მოყვარული მუსიკოსი
ინსტრუმენტი: Fender Squier Stratocaster Deluxe "Whitey"



ციტატა(MAGALA @ Sep 5 2010, 06:39 AM) *
Andrew გაიხარე მეგობარო ყველაფერი გამოდის შენი ახსნილის მიხედვით, ახლა მაინტერესებს ასეთი რამ, მე არ მაქვს პროცესპრი და არც პედალი და იმ დაწყევლილი Guitar Rig-ით მიწევს დაკვრა, ხოდა როცა Cubase-ს ვერთავ Guitar Rig-ი ხმას არ იგებს, ანუ რამდენადაც მე ვიცი ორივეს ასიოს მხარდაჭერა სჭირდება და ამიტომ ვერ ირთვება ორივე ერთად, ხოდა შენ ხომ არ იცი Cubase-ეში როგორ უნდა შემოვიყვანო Guitar Rig-ი? ან ვინმე სხვა მ ხო არ იცით?



გიტარ რიგი ქუბეისში იხსნება როგორც პლაგინი, ინსერტიდან უნდა თუ არ ვცდები. თუ ვცდები, არ მახსოვს, მოკლედ მე როცა ვიყენებდი პლაგინად მქონდა ქუბეიზში

ანდროს შემოვევლე, როგორც ყოველთვის ამომწურავი და ინფორმაციული პოსტი smile.gif


--------------------
Nothing But The Blues
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAGALA
post Sep 5 2010, 07:36 PM
Post #17


Guitars.GE-ელი
**

Group: ფორუმელები
Posts: 92
Joined: 14-July 10
From: Tbilisi
Member No.: 1,207
ჩემს შესახებ: მუსიკა ჩემი პროფესიაა



გაიხარეთ! დიდი მადლობა! wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAGALA
post Sep 5 2010, 10:39 PM
Post #18


Guitars.GE-ელი
**

Group: ფორუმელები
Posts: 92
Joined: 14-July 10
From: Tbilisi
Member No.: 1,207
ჩემს შესახებ: მუსიკა ჩემი პროფესიაა



აუ გაგიჭირეთ საქმე მარა, რომ შემაქ გიტარ რიგი აქტივაციას მთხოვს, არადა დაკრეკილი მაქვს უკვე და ამ შემთხვევაში როგორ მოვიქცე?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAGALA
post Sep 6 2010, 10:52 AM
Post #19


Guitars.GE-ელი
**

Group: ფორუმელები
Posts: 92
Joined: 14-July 10
From: Tbilisi
Member No.: 1,207
ჩემს შესახებ: მუსიკა ჩემი პროფესიაა



აუ და კიდე ის მაინტერესებს, cubase-დან MP3 ფაილად როგორ დავამახსოვრო?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andrew
post Sep 6 2010, 02:09 PM
Post #20


შინაური
*****

Group: ფორუმელები
Posts: 1,057
Joined: 20-March 09
Member No.: 159
ჩემს შესახებ: მუსიკა ჩემი პროფესიაა



აქტივაციაზე არ ვიცი, და მპ3-ზე გეტყვი.
პირველ რიგში უნდა ტრეკის დასაწყისი და ბოლო დანიშნო [ანუ საიდან სადამდე გინდა ექსპორტი გააკეთო], მერე კი File>Export>Audio Mixdown
Go to the top of the page
 
+Quote Post

24 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 24th May 2018 - 12:00 PM